Greitpuodis ir jautienos troškinys su daržovėmis

Mūsų namuose labai aktyviai pradėjo garuoti greitpuodis. Nežinau, kiek laiko jis stovėjo, kol pirmą kartą ėmiausi išbandyti ir supratau, kiek daug tame naudos! Visų pirma, tauposi energija. Antra, maistas pagaminamas dvigubai greičiau, nei įprastu būdų. Dėl to reikia nedaug laiko bei greitpuodyje pagamintas maistas vadinamas sveiku maistu. Beje, skonis irgi ypatingas!

Mes mėgstame skaniai ir šviežiai valgyti. Kadangi vis dar lankau kiekvienos dienos kalbos kursus rytais, nebėra laiko čia ir dabar patiekti nuo viryklės. Serioža ir Darja kasdien valandai grįžta pietauti kartu. Tad "nušvitimas" apie greitpuodį tiesiog išgelbėjimas :) Iš vakaro paruošiu produktus, grįžusi sudedu į puodą ir per valandą spėjame viską padaryti.

Kodėl taip ilgai laikiau neįdarbinus šio gėrio. Tiesiog buvo nejauku pradėti dėl visų išvardintų pavojų :) Bet juo naudotis labai labai paprastai. Esmė - gerai uždaryti danktį ir viskas!

Taigi, jautienos troškinys su daržovėmis greitpuodyje

500 g jautienos supjaustytos stambokais gabalais;
1 didesnės morkos;
0.5 žalios ir 0.5 geltonos paprikos (galite gamintis su kokiomis norite :));
3 skiltelės česnako;
0.5 kg bulvių;
šiek tiek aliejaus kepimui;
druskos, pipirų, žolelių.

Į įkaitintą greitpuodį įpilkite aliejaus kepimui ir, su atviru dangčiu, šiek tiek apkepkite sutarkuotą (arba pjaustytą) morką, smulkiai pjaustytą česnaką ir juostelėmis pjaustytą papriką.
Dėkite jautieną. Šiek tiek apkepkite. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis.
Dėkite pusiau pjaustytas bulves. Dapilkite stiklinę vandens.
Puodą gerai uždarykite!!! ir dviems žiedams iškilus, viryklę išjunkite. Gaminkite 15 min.
Skanaus!


Na, man labai patinka jautiena. Jau ne vien savo gerosiomis savybėmis, bet ir skoniu. Niekaip napvykdavo man jos pagaminti. Beveik visada gaudavosi kietokai. O su šiuo puodu mėsyte tampa tiesiog tobula!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą